Després de dos anys d’aturada a causa de la pandèmia, enguany ha tornat, amb tota la seva esplendor, La Passió de Cervera.
Aquest dissabte, 30 d’abril, a les 4 de la tarda tindrà lloc l’última funció de la temporada. En total, hauran estat 6 representacions (1 per setmana des del 27 de març), en el seu espai habitual des de fa dècades: el Gran Teatre de La Passió de Cervera.
Tot i que es farà un balanç de xifres un cop es doni per tancada la temporada actual, l’organització ja pot avançar que l’assistència de públic haurà estat bona i les novetats d’aquesta edició han estat ben acollides.
La Passió de Cervera és una de les més multitudinàries i antigues de Catalunya, donat que la seva història la remunta a l’any 1477, convertint-se així en la Passió més antiga d’Europa. A més, arriba a mobilitzar a més de 300 persones entre equip artístic i tècnic.
Enguany, s’hi ha presentat diverses novetats que han afectat sobretot a la durada de l’espectacle i al seu dinamisme escènic. Uns canvis que han volgut apropar aquesta representació a les formes de consumir teatre més actuals i per un públic acostumat als ritmes més ràpids.
La Passió de Cervera, un referent a nivell europeu
Més de cinc-cents anys d’història converteixen a les representacions de la Passió de Cervera en la més antiga del món, situant documentalment el seu naixement l’any 1477.
Davant la importància històrica i social, l’any 1969, les representacions de La Passió de Cervera es declararen d’interès públic.
L’èxit ha estat constant de llavors ençà i, malgrat que el text continua essent el mateix, l’escenificació ha sofert innombrables millores i la direcció artística s’ha professionalitzat. S’han incorporat dos escenaris laterals al Gran Teatre de La Passió que ofereixen una visió espectacular amb els 40 metres totals de boca d’escenari, essent el teatre amb la boca més gran d’Espanya i la tercera d’Europa.
La construcció de decorats corporis en el 90% de les escenes, els quals ofereixen una espectacularitat realista a tots els espais, i combinen recordant la bellesa històrica dels grans antics decorats de paper que encara es conserven en algunes escenes. Amb la renovació de l’apartat luminotècnic totalment digitalitzat, s’ofereix un ambient determinat en cada ocasió, conjuntament amb el so, també digitalitzat, que realça amb més potència i qualitat sonora les escenes de l’espectacle. La nova elaboració del vestuari; reproducció fidel a la indumentària del temps.
Els efectes especials introduïts amb gran espectacularitat fan que l’espectador gaudeixi d’un espectacle complet en tots els sentits. Tot això, i la col·laboració de 300 persones a l’escenari, configuren un espectacle àgil i modern, oferint una visió espectacular i realista de les tradicionals representacions de La Passió de Cervera.