Skip to content

La Passió de Cervera presenta el cartell d’aquesta nova temporada i algunes de les seves novetats

· La nova imatge és obra de l’artista i dissenyadora cerverina, Anna Domenjó i vol fer una mirada moderna on destaquen els elements simbòlics de la representació

· La direcció artística és manté i vol aprofundir en encara fer més dinàmic el ritme de l’obra, la reestructuració d’algunes escenes i la renovació de la il·luminació

S’acosta una nova temporada de representacions de La Passió de Cervera i, poc a poc, es donen a conèixer diverses novetats per les funcions d’aquest 2023.

Aquest diumenge, 8 de gener, s’ha presentat el nou cartell, el qual vol fer una mirada moderna a l’obra i on hi destaquen els seus elements simbòlics. Per aquest motiu, sobre cada una de les lletres, s’hi insereix un element iconogràfic d’escenes que surten a l’obra (el calze, la creu, la corono d’espines, etc).

El cartell està realitzat per la dissenyadora cerverina, Anna Domenjó. L’artista argumenta que ha escollit uns tons i colors que volen fer referència a la vida amb l’ús del color vermell i simbolitzant la sang, i, la tonalitat lilosa es refereix al vi del Sant Sopar. A la vegada, aquests dos tons s’uneixen en algunes parts simbolitzant la comunió. La tonalitat marronosa del fons del cartell, fa referència al paper vell, fent patent l’antiguitat d’aquesta representació. Finalment, els elements iconogràfics estan pintats de blanc volent simbolitzar la llum de la resurrecció. L’artista també destaca que ha volgut dissenyar un cartell molt net i visual, amb unes tipografies molt austeres.

Anna Domenjó és Tècnic Superior d’Arts Plàstiques i Disseny en Gràfica Publicitària des de l’any 2OOO. Ha fet nombrosos treballs entre els quals destaquen els realitzats per l’Agència Catalana de Patrimoni, la Xarxa de Museus d’Història i Monuments de Catalunya, el Museu Comarcal de Cervera i també pel Museu de Balaguer, el Festival de Pasqua de Cervera, etc.

Algunes de les claus d’aquesta temporada

Per aquesta temporada 2023, l’equip de direcció es manté amb la Gemma Palà, el David Mora i la Mariona Dalmases. Aquest equip vol seguir treballant amb el ritme de la representació, fent-la més dinàmica. També estan immersos en una reestructuració general de diverses escenes. A més, hi haurà personatges nous, alguns dels quals ja formaven part de la Passió i han canviat de paper i altres que seran completament nous, a partir del càsting que es va fer el juliol de l’any passat.

D’altra banda també s’apostarà per una renovació de la il·luminació, amb nous focus i material LED i també nous efectes especials.

Les entrades anticipades ja estan disponibles

Ja estan disponibles les entrades anticipades per les representacions de La Passió de Cervera del 2023 i es poden adquirir a través d’aquest mateix web i les funcions tindran lloc el 26 de març i 1, 7, 16, 22 i 29 d’abril.

La Passió de Cervera és una de les representacions més multitudinàries i antigues de Catalunya, donat que la seva història es remunta a l’any 1477, convertint-se així en la Passió més antiga d’Europa.

La Passió compta en les seves representacions amb un nodrit nombre d’actors i actrius que donen vida als diferents personatges i que, en total, arriba a mobilitzar a més de 300 persones entre equip artístic i tècnic.

0