Vés al contingut

La Passió de Cervera clourà aquest dissabte la seva temporada més dinàmica i impactant

La Passió de Cervera encara la seva recta final de la temporada amb una última representació aquest dissabte, 20 d’abril, a les 16 hores.

Enguany, hauran tingut lloc un total de 6 funcions que es van iniciar el passat 17 de març i que s’hauran perllongat fins a aquest dissabte. Unes representacions que han tornat a comptar amb un nombrós públic assistent, la qual cosa certifica l’interès per aquesta obra representada des de fa segles a Cervera. 

Un nou actor en el paper de Jesús i diverses més novetats

L’elenc de la Passió de Cervera és un dels més nombrosos i multitudinaris de les passions actuals amb centenars d’intèrprets damunt de l’escenari. Això fa que, en cada edició, s’afegeixin nous actors i actrius. Aquest 2024, una novetat destacada és la incorporació d’un nou jove actor, fent el paper de Jesús. Es tracta del cerverí, Arnau López, que se suma a Xavier Juan i Xavier Lozano que han fet aquest paper els darrers anys. D’aquesta manera, els 3 actors es poden intercanviar diferents papers segons la disponibilitat de cada un d’ells. 

Una altra novetat important ha estat l’ampliació de la direcció artística a 5 membres: s’han incorporat a aquesta tasca Tate Bonjoch, Jaume Mercadé i Jaume Rossich, que s’afegeixen a Gemma Palà, David Mora i Mariona Dalmases. D’aquesta manera, els diversos directors es reparteixen funcions en l’apartat artístic i tècnic, poder poder detallar més les escenes en tots els àmbits escènics. 

Els aspectes tècnics sempre estan en una millora constant per tal d’adaptar-se als nous temps i modernitzar els aspectes escènics. S’ha seguit fent una aposta de renovar i millorar una gran quantitat de material tècnic, sobretot pel que respecta a la il·luminació. 

I per últim, des de fa dos anys, la direcció de La Passió s’ha esforçat en donar més dinamisme a la representació i fent renovacions i millores importants a la primera i segona part. Ara, s’ha culminat aquesta tasca amb la tercera i última part per deixar tota la funció enllestida i modernitzada. 

La Passió de Cervera, un referent a nivell europeu

Més de cinc-cents anys d’història converteixen a les representacions de la Passió de Cervera en la més antiga del món, situant documentalment el seu naixement l’any 1477. Davant la importància històrica i social, l’any 1969, les representacions de La Passió de Cervera es declararen d’Interès Públic Nacional.

0