Vés al contingut

Els més menuts, protagonistes de La Passió de Cervera

Les noves generacions que cada any s’incorporen a l’elenc, asseguren la continuïtat d’aquest espectacle amb centenars anys d’història

La Passió de Cervera ha començat els assajos de cara a aquesta propera temporada que s’estrenarà el 17 de març.

Els primers a incorporar-se als treballs preparatoris han estat, justament, els més menuts dels actors i actrius que conformen La Passió. 

Són un grup d’uns 30 nens i nenes que van des dels 6 als 12 anys i que tenen un paper protagonista en algunes de les escenes més importants de la representació. Per exemple, en tota la primera part de la Passió doten al poble de diversitat d’edat. Però són especialment rellevants en la seva escena de Jesús i els nens i nenes, on tots aquells que ho volen poden tenir un paper amb text. Com a rols principals hi ha el nen/a ric i el nen/a pobre. Un altre dels papers protagonistes recau en la nena cega, que és un dels miracles més coneguts i esperats de l’escena dels miracles.

Però a banda de la importància que tenen en el marc de la pròpia representació, els més joves representen sobretot la continuïtat de la tradició, ja que són el planter de l’associació, els que en el futur seguiran amb l’espectacle. Per tant, la seva participació i implicació és imprescindible per perpetuar l’obra al llarg dels anys i anar prenent el relleu en tots els rols de l’obra (direcció, escenografia, vestuari, dramatúrgia, etc). 

Les entrades anticipades ja estan disponibles

Ja estan disponibles les entrades anticipades per les representacions de La Passió de Cervera del 2024 i es poden adquirir a través d’aquest web. Les representacions de 2024 començaran el 17 de març i també hi haurà funcions els dies 23 i 29 de març i 6, 13 i 20 d’abril de 2024.

La Passió de Cervera és una de les  representacions més multitudinàries i antigues de Catalunya, donat que la seva història es remunta a l’any 1477, convertint-se així en la Passió més antiga d’Europa. La Passió compta en les seves representacions amb un nodrit nombre d’actors i actrius que donen vida als diferents personatges i que, en total, arriba a mobilitzar a més de 300 persones entre equip artístic i tècnic. 

La Passió de Cervera, un referent a nivell europeu

Més de cinc-cents anys d’història converteixen a les representacions de la Passió de Cervera en la més antiga del món, situant documentalment el seu naixement l’any 1477. Davant la importància històrica i social, l’any 1969, les representacions de La Passió de Cervera es declararen d’interès públic.

0