Vés al contingut

Els artistes de l’Associació Alba seran els responsables de crear el proper cartell de La Passió de Cervera 2025

En una tarda plena de creativitat i col·laboració, l’Associació Alba i La Passió de Cervera han portat a terme amb èxit un dels tallers destinats a la creació del cartell per a l’edició 2025 al Centre Espígol de Cervera. Durant aquestes setmanes una vintena de persones d’Alba participaran en algun d’aquests tallers i posteriorment una dissenyadora gràfica s’encarregarà d’acabar de perfilar el cartell i afegir-hi els elements que necessiti.

“Estem molt emocionades amb aquest projecte i sabem que suposa molta responsabilitat, però els artistes d’Alba ja s’han enfrontat altres vegades a reptes similars i creiem que podran sortir propostes força interessants. Estem molt agraïdes amb la institució de La Passió per haver-nos proposat aquesta col.laboració i valorem molt positivament el compromís amb el projecte d’Alba” ha explicat Míriam Arnaz una de les responsables de l’àrea de projectes culturals i artístics de l’entitat social.

El contacte amb La Passió ha estat a través d’una coneixença prèvia, ja que les persones d’Alba fan ús habitualment del teatre per anar a veure-hi espectacles, també a través de la vinculació amb el projecte Apropa Cultura.

“Celebrem que els artistes d’Alba hagin acceptat aquest repte i tenim moltes ganes de començar a veure’n resultats. El Teatre de la Passió és un recurs cultural accessible a totes les persones i la gent de l’Espígol acostuma a fer-ne ús. Aquests dies que encara hi ha funcions de l’obra ens han dit que vindran a veure-la per inspirar-se” explica Xavier Cañabate, president de la institució.

De fet, ja hi ha un grup de persones que van poder assistir setmanes abans a algun dels assajos que es van fer i van poder descobrir totes les interioritats d’aquest esdeveniment que està declarat com a Tresor del Patrimoni Cultural Immaterial de Catalunya.

A través de múltiples formes i colors, i utilitzant tècniques que van des de la pintura amb aquarel·la fins al collage, els participants en el taller han donat vida a propostes visuals úniques, cadascuna amb la seva pròpia història i inspiració darrera.

La jornada ha estat especialment significativa per a participants com la Susanna, una actriu de llarga trajectòria en La Passió de Cervera, qui ha expressat la seva emoció i orgull de participar en aquest projecte artístic: “Porto molts anys participant a La Passió i jo la porto al cor. He dibuixat una branca d’olivera i m’agradaria que escollissin el meu dibuix. Seria molt emocionant” ha explicat la Susanna amb el seu dibuix a davant.

“Agraïm moltíssim que La Passió hagi fet aquesta aposta per la diversitat i per donar un valor afegit a l’esdeveniment a través del cartell. Demostra el seu compromís per les persones i compartim la idea que l’art és una eina de transformació social”, explica Míriam Arnaz.

Per la seva part Xavier Cañabate ha afegit que “a través d’aquest projecte i tallers donem veu a la creativitat i al talent de les persones amb discapacitat de l’Associació Alba i a dignificar la seva capacitat artística”.

Des d’Alba es va detectar entre algunes persones amb discapacitat un interès creixent pels temes artístics i un talent especial en aquest àmbit. Per aquest motiu en els darrers anys s’han impulsat tallers artístics per promoure i donar valor a aquest art singular, així com la participació dels artistes en diferents premis, esdeveniments i projectes col.lectius amb empreses i altres entitats.

Cal destacar La Passió de Cervera i el seu compromís, a través del projecte Apropa Cultura, per fer els seus espectacles accessibles a persones en situació de vulnerabilitat oferint entrades a preus molt avantatjosos.

0