Vés al contingut

3 de febrer, lectura del Pregó de la temporada 2018

RECORDAR EL PASSAT QUE MARCA EL CAMÍ

LA PASSIÓ DE CERVERA s’està esforçant any rere any per oferir un dels millors espectacles tradicionals del nostre país i atreure el públic per oferir-li una gran representació, un bany de sentiments i vivències pròpies d’una magnífica interpretació multitudinària.

Recollint les paraules citades per el seu president el Sr. Xavier Cañabate Llobet: “la Passió de Cervera actualment constitueix un element tradicional únic, que inicia el seu camí l’any 1477, donant inici al teixit teatral català, i tot i que la seva història es remunta a més de 500 anys, la voluntat del poble i el treball incansable de la gent entossudida a fer vibrar a l’espectador han sabut adaptar-se perfectament als temps actuals, sense perdre aquella essència que la va veure néixer. Avui dia el públic pot veure un espectacle intens i viu  d’una singularitat única”

Aquesta temporada es continuaran realitzant tasques envers els aspectes dramatúrgics i escenogràfics de la Passió i la cohesió interpretativa, amb el treball intens que ja estan duent a terme el nou equip jove i actiu que composa el nou organigrama de direcció artística: Mariona Dalmases, David Mora, Joan Ninot i Gemma Palà.

Per encaminar la temporada i rememorar aquest camí que marca el futur de la tradició, el dia 3 de febrer a les 12.00 hores a la Sala de Plens de la Paeria de Cervera, es fa el Pregó de la Passió a càrrec del Sr. Joan Salvador i Gràcia, escenògraf que juntament amb el seu pare va elaborar els decorats de l’espectacle, que representen un element patrimonial únic de la representació de La Passió de Cervera, i que conformen part del patrimoni pictòric mural de la ciutat de Cervera que cal conservar i que actualment es troben en procés de restauració per estrenar-los ja aquesta temporada. El Patronat de la Passió vol situar aquesta vegada el pregó com un homenatge especial, a aquelles persones que han fet créixer l’espectacle aportant el seu granet de sorra, aquelles persones que moltes vegades no es veuen de forma presencial el dia de la seva interpretació, però que sense elles i la seva aportació La Passió de Cervera no podria continuar viva.

0